Bomen vellen

We doen steeds ons best om een boom te behouden en met de juiste snoeitechnieken weer kansen te geven. Soms is er helaas geen andere optie en moet de boom verwijderd worden. Dit kan het geval zijn bij een zieke boom of een boom die dreigt om te vallen.

Werkwijze

Bomen vellen doen we meestal al klimmend of indien nodig met een hoogtewerker. In ons dichtbebouwde land is er niet altijd de mogelijkheid om de boom te laten vallen, dus maken we gebruik van klim- en afvangtechnieken om de boom te ontmantelen. Dit kan er indrukwekkend of zelfs gevaarlijk uitzien, maar onze boomverzorgers zijn opgeleide specialisten die dit werk veilig opknappen.

Bevindt de te vellen boom zich op een moeilijk bereikbare plaats? Geen probleem! Met touwtechnieken, gespecialiseerd gereedschap en de nodige flexibiliteit vellen wij ook bomen die dicht aan de woning staan of zich in een afgesloten tuin bevinden.

We werken nauwgezet en zonder schade aan de tuin en omgeving. De takken worden gehakseld, stammen verzaagd tot brandhout en afgevoerd of verwerkt zoals jij verkiest. Na het vellen van de boom bieden wij ook de optie om de stronk uit te frezen. Dat doen we met behulp van onze stronkenfrees. Hierdoor oogt de tuin weer netjes en kan je eventueel voor nieuwe aanplantingen zorgen.

Vergunning ?

Een kapvergunning is niet altijd nodig, maar de regels voor het vellen van bomen zijn per gemeente anders. Informeer je daarom vooraf bij de plaatselijke groendienst of bij ons, om jezelf onprettige verrassingen te besparen. Indien gewenst helpen we jou met de administratie hiervan.

Het is voor ons essentieel om advies op maat te verlenen. Daarom komt Pieter eerst bij je langs om de boom te bestuderen en jouw wensen te bespreken. Op basis van dit bezoek kunnen wij vrijblijvend een correcte offerte aanbieden.

Geef ons een seintje via de contactpagina voor meer info of deskundig advies ter plaatse.

Contacteer ons

Bomen & Tuinen Brasseur   •   info@bomen-tuinen.be   •   0474 48 25 19