Bomen vellen

Een boom proberen we bij voorkeur te behouden en met de juiste snoeitechnieken weer kansen te geven, maar soms moet hij verwijderd worden omdat hij bijvoorbeeld ziek is of een gevaar vormt.

Werkwijze

Bomen vellen doen we meestal al klimmend of indien nodig met hoogtewerker. Meestal is er in ons dichtbebouwde land geen mogelijkheid de boom te laten vallen, dus maken we gebruik van klim- en afvangtechnieken om hem te ontmantelen. Dit is specialistenwerk waar onze boomverzorgers voor opgeleid zijn en dagelijks in getraind worden. Met touwtechnieken, gespecialiseerd gereedschap en onze flexibiliteit geraken we ook op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals dicht bij huis of in een afgesloten achtertuin.

We werken nauwgezet en zonder schade aan tuin of omgeving. Takken worden gehakseld, stammen verzaagd tot brandhout en afgevoerd of verwerkt zoals jij het wil. Wil je graag iets nieuws aanplanten dan frezen we ook de stronk uit. En uiteraard laten we het terrein opgeruimd achter.

Vergunning ?

Soms is een kapvergunning niet nodig, maar de regels voor het vellen van bomen zijn per gemeente anders. Informeer je daarom vooraf bij de plaatselijke groendienst of bij ons, om jezelf onprettige verrassingen te besparen. En als je dat wil kunnen we je bij de administratie hiervan helpen.

Omdat elke situatie anders is komen we vooraf altijd vrijblijvend langs om jou een correcte offerte te bezorgen. Geef ons een seintje via de contactpagina voor meer info of deskundig advies ter plaatse.

Ook interessant voor jou

Contacteer ons

Bomen & Tuinen Brasseur   •   info@bomen-tuinen.be   •   0474 48 25 19