Snoeiwerken

Bomen snoeien is specialistenwerk. Elke soort vereist een specifieke aanpak en timing en ook technisch gezien komt er heel wat bij kijken. Daarom komen we vrijblijvend vooraf even langs om de verwachtingen en mogelijkheden te bespreken.

Snoeitechnieken

Eerst en vooral moet goed ingeschat worden wat het doel is van de snoeiwerken en welk effect dit op langere termijn zal hebben. Is een boom oud, ziek, te groot of uit vorm, dan kan hij met een goede aanpak weer helemaal opleven. Is er schade na een storm bijvoorbeeld, dan zullen we de wonde zuiver afwerken zodat de boom goed kan herstellen.

Leibomen en knotbomen hebben baat bij een regelmatige snoeibeurt die jaarlijks of om de paar jaar herhaald wordt. Hier begin je best kort na de aanplant al mee, zodat ze een goeie start nemen en een mooie vorm krijgen.

Werkwijze

Onze boomverzorgers werken meestal al klimmend, waardoor we elke tak kunnen bereiken. Dit vergt een grondige kennis van klim- en touwtechnieken om zowel zichzelf als de boom te beschermen. Bovendien hebben ze heel wat bomenkennis en weten voor elke soort welke snoeitechnieken moeten toegepast worden. We houden rekening met de leeftijd en de conditie van de boom en werken een aanpak op maat uit.

De voordelen van een professionele snoeibeurt zijn legio: fruitbomen geven meer fruit, het uitzicht van de boom verbetert en ook de onderbegroeiing en organismen in de habitat ervan hebben baat bij een gezonde boom met een toekomst.

Graag ons deskundig advies of een offerte voor de uitvoering van jouw snoeiwerken? Laat ons iets weten, dan komen we eens langs.

Contacteer ons

Bomen & Tuinen Brasseur   •   info@bomen-tuinen.be   •   0474 48 25 19