Gazonaanleg

Werkwijze

De aanleg van een nieuw gazon pak je best ineens grondig aan. Mits het juiste onderhoud heb je daar jaren plezier van. Voor we erin vliegen doen we daarom vaak eerst een bodemanalyse. We verbeteren de structuur van de bodem met organisch materiaal en ecologische meststoffen.

We hebben de machines in huis voor grote graspleinen en kleine stadsgazons, zelfs als we door een deur moeten. De grond wordt machinaal genivelleerd en afgewerkt met de hand, voor we inzaaien met het juiste gazonzaad of grasmatten leggen.

We garanderen dat je gazon mits goede verzorging mooi zal groeien. We informeren je over de do’s-and-don’ts bij een nieuw aangelegd gazon en adviseren je over het juiste onderhoud.

Nazorg

Nieuw gazon moet vertroeteld worden om mooi vol te groeien, regelmatig beregenen en maaien in de eerste weken en maanden is onontbeerlijk. Onkruidzaden die in de bodem achtergebleven zijn en mee met het gazon kiemen, worden uitgeput door regelmatig maaien en verdwijnen na verloop van tijd vanzelf.

Zijn er in het eerste jaar na aanleg toch problemen?  Breng ons op de hoogte en we komen langs om je verder te helpen. Uiteraard kan je bij ons terecht voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Graag een vrijblijvende offerte op maat voor jouw gazon? Geef ons een seintje, en we komen een kijkje nemen.

Contacteer ons

Bomen & Tuinen Brasseur   •   info@bomen-tuinen.be   •   0474 48 25 19